Goede aftrap skiseizoen Roosmieke Heijdemann

Roosmieke Heijdemann heeft bij haar eerste internationale indoor skiwedstrijden in Landgraaf en Peer prima resultaten behaald op de slalom. Met 2x een twaalfde plaats, een 14e en 15e plaats wist de skister zich te verzekeren van 140 punten.

Het waren sowieso al de allereerste wedstrijden indoor ooit. Snowsports Academy Racing en de NSkiV hadden de eer om dit als eerste in de wereld  te organiseren. Omdat het hoogteverschil in Landgraaf en Peer onvoldoende is heeft de FIS besloten om indoor 3 manches te skiën in plaats van 2 slalomraces.

Met een redelijk gunstige loting in een veld van 35 skiesters uit 13 landen wist Heijdemann zich naar een mooie 16e plaats te skiën na de eerste run. Met een mooie tweede run en super 3e race reikte de skiester uiteindelijk tot een verdienstelijke 12e plaats. De tweede wedstrijd gaf eigenlijk eenzelfde beeld met exact dezelfde top 5 als de dag ervoor. Ook Heijdemann handhaafde zich weer voor in het klassement en pakte een nette 12e plaats op de eindrangschikking. Bij de start van het seizoen startte de skiester op 999 punten met als uiteindelijk doel naar de nul punten te skiën. Tevens heeft ze een nieuw FIS goed gekeurd Racepak met de sponsornamen van Plan Effect, skicentrum Klein Oostenrijk, Xenox en de Waal op haar armen. Met deze twee mooie resultaten wist ze zich naar een totaal van 140 punten te skiën.

Ook in Peer waar het deelnemersveld wat kleiner was wist de net herstelde skiester van haar operatie aan haar schouder goed mee te kunnen met de beste skiesters. Met een knappe 14e en 15e plaats wist ze wederom een mooi puntentotaal bij elkaar te skiën. “met mijn totaal van rond de 140 punten hoef ik ten minste in Europa vanaf november niet achteraan te starten en dat was het doel van deze wedstrijden “aldus de 16 jarige skiester die voor het eerst in het juniorencircuit startte. Deze punten zijn alleen voor de slalom maar geeft wel vertrouwen voor de komende wedstrijden, Nu moet ik op de reuzenslalom en de afdaling nog punten gaan scoren. Na een lekkere trainingsweek in Kaprun gaan we eerst wederom naar Landgraaf voor de Nederlandse Kampioenschappen Indoor. Deze vinden plaats op zondag 5 november. Dan nog 2 weken in Nederland waar gewerkt word aan de fysieke gesteldheid en dan gaat het pas echt beginnen aldus Heijdemann die erg uitkijkt naar de wedstrijden op de echte sneeuw. Indoor is oké maar het liefst ben ik in Oostenrijk of ergens waar bergen zijn, dat is het echte werk.