Goud voor Skister Roosmieke Heijdemann

Skister Roosmieke Heijdemann heeft op de Hintereit in Oostenrijk goud gehaald op zowel de slalom als reuzenslalom. Met 2 uitstekende races bleef ze haar concurrentes ruimschoots voor. Ook wist ze in het Oostenrijkse Telfs en in Rogla (Slovenié) haar FIS punten te verbeteren en staat ze nu zowel op slalom als reuzenslalom onder de 100 punten.

Bij de internationale FIS races in Rogla wist de Geldermalsense skister bij beide slalomwedstrijden in een sterk deelnemersveld haar punten al te verbeteren. Meer dan de helft van het aantal skiesters haalde bij de twee wedstrijden de finish niet door de moeilijke omstandigheden. Heijdemann wist bij beide races op de been te blijven. Met een 17e en een 24e plaats keek ze dan ook tevreden terug. “hier en daar wat fouten maar na 5 deelnemers was de piste al kapot met geulen en gaten dus het was overleven en beneden komen”aldus Roosmieke. Tenslotte is eigenlijk geen race perfect maar het gaat wel steeds beter aldus een blije skister die eindelijk onder de 100 FIS punten grens dook. Ook in het Oostenrijkse Telfs wist ze punten te scoren. Bij de tweede run van de 1e wedstrijd vloog helaas haar ski uit en moest ze opgeven. Bij de zeer moeilijk gestoken slalom wist ze wel de 2e wedstrijd te finishen. Met een 25e plaats in het internationale veld was de Geldermalsense skister dan ook zeer tevreden. Ook haar coach en trainer Leroy Schrijnemakers was content met haar optreden. Ruim de helft van het aantal gestarte skiesters wist de finish niet te halen en zag veel verbeteringen terug in het skiën van de 17 jarige Heijdemann.

Na twee relatieve rustdagen werden de latten weer onder gebonden op de Hintereit waar veel professionele skiërs trainen. Een zeer uitdagende piste met steile stukken en vals plat bij de finish. Door de enorme sneeuwval was het onmogelijk om een redelijke piste te houden. Na de scholieren was het een soort bobbaan waar alle junioren nog tegen elkaar moesten racen. Het deelnemersveld mede door het slechte weer was dan ook sterk gekrompen. Roosmieke Heijdemann skiede een knappe profiloop, een slalom met reuzenslalompoorten en wist haar concurrenten op ruime achterstand te skiën. Daarna volgde een slalom met 56 poorten. De Geldermalsense wist daar als enige te finishen in haar categorie. Het betekende tevens een eerste plaats bij de Silvestercup. “helaas was ik niet de snelste dame van de dag maar wel content met mijn skien: aldus de SAR-skister die zich nu gaat voorbereiden voor wedstrijden reeks in Italië waar de Super G en reuzenslalom op het programma staan.

Foto: Ernest Selleger