Medailleregen voor Roosmieke bij NK in Oostenrijk

Skister Roosmieke Heijdemann heeft bij de Nederlandse kampioenschappen in Alpendorf (AT) maar liefst 4 medailles behaald, Goud was er bij het team event op de parallel slalom. Zilver op de reuzenslalom en in het combinatie klassement en brons op de slalom.

Bij de Nederlandse skikampioenschappen in het Oostenrijkse Alpendorf werd afgetrapt met het team event, de parallel slalom. Na een goede voorbereiding in Oostenrijk, mogelijk gemaakt door al haar sponsoren, wist Roosmieke uitkomend in het eerste team van Snowsports Academy Racing zich met haar 3 teamgenoten als vierde team te plaatsen voor de halve finale. Deze werd met 3-1 gewonnen van de nummer 1 uit de kwalificatierace, Skiteam Midden Nederland. Ook in de finale tegen Skiracing Heemskerk bleek SRH een maatje te klein voor de SAR en werd met 3-1 naar de tweede plaats verwezen. In de finale moest Heijdemann het opnemen tegen oud teamgenoot Tom Hortensius die ten val kwam waardoor zij er met de winst vandoor ging. Heijdemann wist alle races te winnen en het betekend e het eerste goud voor de SAR en Roosmieke bij de aftrap van het NJK.

Na dit succes stond de reuzenslalom op het programma. Met een klein foutje in de eerste manche stond de skister uit Geldermalsen op een tweede plaats achter team genoot Derks. Na een super spannende tweede afdaling kwam de skiester net tekort voor het goud en moest genoegen nemen met zilver. Door haar 2 goede races wist ze Nina Schippers, die het brons pakte, ruim op afstand te skiën. Mede door deze prestatie was Heijdemann zeker van deelname aan de jeugd wereldkampioenschappen skiën, 10 en 11 maart in Topolino.

Alle 35 scholieren dames streden eveneens op de slalom tegen elkaar. Roosmieke blokkeerde halverwege de slalomrace een paal verkeerd waardoor haar rechterschouder voor een deel uit de kom schoot. Echter de onverbiddelijkheid maakte dat de 16 jarige skister door ging, wederom een paal met haar geblesseerde arm blokkeerde waardoor deze weer terug schoot en wist ze met tal van fouten toch nog een vijfde tijd neer te zetten. Ook een poortwachter stond in de slalom maar de pijn vertroebelde dit enigszins waardoor ze doorskiede in plaats van te stoppen. Na het ijzen van de schouder en een bezoek aan de fysio wilde ze ondanks de pijn de tweede manche starten. Met een super snelle en gecontroleerde slalomrun wist ze zelfs het podium te halen en pakte ze brons.

Na afloop hoorde de skiester haar nummer noemen bij de gediskwalificeerden. Echter trainer Stephan Witvliet ging gewapend met de beelden van Remco van de Berg naar de rekenkamer en werd de diskwalificatie ingetrokken. Dat leverde naast de pijn de nodige tranen van opluchting op omdat het betekende dat ze naast het behaalde brons ook zilver had gepakt in het combinatieklassement op de Nederlandse jeugdkampioenschappen. Na de prijsuitreiking waar haar team eveneens de hoofdprijs pakte als best presterende team tijdens dit evenement werd de fysio bezocht. Gehuld in tape werd rust voor geschreven om de schouder weer te laten herstellen. Veel tijd is er echter niet want woensdag en zondag staan de volgende wedstrijden alweer op het programma.

Daarna wordt er doorgereisd met 10 Nederlandse vertegenwoordigers naar de Wereld Jeugd kampioenschappen skiën in het Italiaanse Topolino. Skiester Roosmieke Heijdemann zal daar uitkomen op zowel de slalom als de reuzenslalom.