Verrassende resultaten voor skister Roosmieke Heijdemann

Roosmieke Heijdemann heeft driemaal het podium bereikt bij een slalom, reuzenslalom en een combinatiewedstrijd. Goud was er op de reuzenslalom op de Reiteralm, zilver bij de combinatie en eveneens zilver op de avond slalomwedstrijd in Ramsau.

Avondslalom Ramsau

In actie bij de avondslalom in Ramsau. (Fotograaf Remco vd. Berg)

Met een aantal goede voorbereidingsweken ging Roosmieke slecht van start bij de avondwedstrijd in Ramsau. ‘ Bij de 1e run kwam er totaal niet uit wat ik tijdens de trainingen laat zien’ aldus een aangeslagen skister en zag zichzelf terug op de vijfde positie. Echter het verschil met de overige deelneemsters was te overzien. Met een alles of niets run reikte de Junior dames uiteindelijk toch tot een knappe tweede plaats achter teamgenoot Derks.

Daarna volgde de combinatie wedstrijd op de Reiteralm, thuisbasis van de Amerikaanse Professionele skiër Ted Ligety. De normaal ijzige piste was veranderd in een zachte hobbel en bobbel afdaling door de vele sneeuwval. Voor de oudste deelneemsters viel het dan ook niet mee om op de been te blijven en te finishen. Met veel kunst en vliegwerk wist Heijdemann zowel de slalomrun als de reuzenslalom te halen en eindigde bij beide afdalingen op de tweede plaats. “een race om snel te vergeten want het sloeg helemaal nergens op”aldus de 16 jarige skister die opgelucht was dat ze niet was gevallen en het zilver kreeg omgehangen.

Drie dagen later was dezelfde piste opnieuw het strijdtoneel bij de reuzenslalom. Het deelnemersveld bij de junioren was niet erg groot maar de 8 deelneemsters moesten in zware omstandigheden de strijd aangaan. “Op de piste was nauwelijks zicht en het was skiën van paal naar paal”aldus Roosmieke. Met ruime voorsprong wist ze de eerste run te finishen en pakte de eerste plaats. Ook bij de tweede afdaling zette Heijdemann de snelste tijd neer en mocht op het hoogste treetje plaats nemen.