Over Roosmieke

Hallo,
Mijn naam is Roosmieke Heijdemann en vertegenwoordig Nederland bij nationale en internationale wedstrijden in de sport Alpine Skiën. Toen ik 2 jaar oud was, begon ik te proeven van deze geweldige sport. Al snel begon ik echt te skiën en begon ik het steeds leuker te vinden. Vanaf mijn 7e wilde ik vaker dan alleen die paar vakantie weekjes en ben ik gestart bij Skipiste Nieuwegein. Al snel werd ik gevraagd voor het wedstrijd team en dat hield in dat we 2x in de week naar Nieuwegein moesten voor de training. Vanaf dat moment is het balletje steeds veder gaan rollen.

Nadat ik in 2017/2018 mijn HAVO diploma heb behaald, ben ik verhuist naar Oostenrijk. Op 17 jarige leeftijd verhuizen naar een ander land is zeker niet niks en vergt veel verantwoordelijkheid. In de zomer werk ik veel en doe er alles aan om zo fit als mogelijk is aan de start van het nieuwe skiseizoen te verschijnen. In de wintermaanden wordt het werk op een lager pitje gezet en kan ik me 100% gaan focussen op het skiën. Dit kan een mooie stap richting de wereldtop worden, en daar ga ik alles aan doen om deze mogelijkheid 100% te benutten.

Gelukkig krijg ik onwijs veel steun van mijn ouders, sponsoren, vrienden en andere die mij willen helpen om mijn uiteindelijke doel te bereiken, de Olympische Spelen.

Naam Roosmieke Heijdemann
Woonplaats Geldermalsen (NL) – Walchen im Pinzgau (AUT)
Geboren 24 januari 2001
School Havo diploma behaald 2018
Lid van Snowsports Academy Racing, skiclub Brixen im Thale
Idolen Marcel Hirscher – Mikaela Shiffrin